Troen på den nordiske mytologi kaldes i dag for asatro. Denne betegnelse blev opfundet i 1800-tallet, af Grundtvig. De gamle asatro havde ikke selv noget navn for deres tro. I religionsskiftet omkring år 1000, opstod betegnelsen "hinn forni siðr" - den forne sæd, eller den gamle skik.

Næsten 1000 år efter, den 15 november 1997, afholdt tolv personer det stiftende Alting for det, der i dag hedder "Forn Siðr - Asa- og Vanetrosamfundet i Danmark".

Fra da af arbejder trossamfundet Forn Siðr på, igen at gøre den forne sæd til et reelt alternativ til andre trosretninger. Den 13. december 1999 ansøgte vi derfor om officiel godkendelse som trossamfund i Danmark - Det tog næsten fire år; den 6 november 2003 godkendte Kirkeministeren Forn Siðr som trossamfund.

Søger du et trossamfund, hvor du kan blive frelst, er du kommet til det forkerte sted. Vi har hverken sandheden eller en fuld færdig tro. Dine tanker, spørgsmål og idéer, er lige så værdsatte som deres, der har været med siden 1997. En god diskussion, og nye initiativer er altid velkomne.